Jorden vores lille planet i kosmos
Global Theosophy

Global Theosophy

*******
En sand esoterisk stjerneport og stargate.
En indgangsport til andre verdener af energi, visdom og medfølelse
(Theos-L Forum - det ældste teosofiske forum på Internettet.)Forside
Artikler
Profil
Links

En privat hjemmeside om
Teosofi, esoterisk visdom og
åndelig udvikling...


Nogle få af de personer bag moderne Planetarisk Teosofi, som jeg er tilknyttet.
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
H. P. Blavatsky (1831-91)
Helena P. Blavatsky
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
Mahatma Morya (fødsel-?)
Master Morya
Esoterisk Chela af moderne Planetarisk Teosofi:
D. K. Mavalankar (1857-?)
Damodar K. Mavalankar
Fuglen og ægget
(udgivet af Morten Nymann år 2001)


Der var en gang en fugl, som ikke havde den bevingede evne at kunne flyve. Ligesom en kylling, så gik den omkring på jordens flade, - selv om den vidste at andre fugle godt kunne flyve.

Så skete det, - via en kombination af omstændigheder, at et æg med en flyvende fugl blev udruget af denne fugl, som ikke kunne flyve.

I på et bestemt tidspunkt klækkede ægget og den lille kylling kom frem, stadig med sine oprindelige potentielle evner for at kunne flyve - som da den var i ægget.

Den talte til sin forælder og sagde : "Hvornår kan jeg flyve ?" Og den jordbundne fugl sagde: "Ophør med dine forsøg på at flyve, sådan ligesom de andre".
For den vidste ikke hvordan den skulle undervise den lille flyvefugl i flyvekunsten : Endda ikke hvordan den kunne skubbe den ud fra reden så den kunne lære det.

Og det er på en måde besynderligt, at den unge fugl ikke så dette. Dens forståelse af situationen var blevet forvirret, fordi den følte taknemlighed overfor fuglen som havde udruget den.

"Uden denne hjælp," sagde den til sig selv, "så ville jeg med sikkerhed stadig have været inde i ægget ?"

Og yderligere så sagde den sommetider til sig selv: "Enhver som kan udklække mig, må sandelig også kunne undervise mig i at flyve. Det må blot være et spørgsmål om tid, eller om mine egne ubehjælpelige anstrengelser, eller en slags stor visdom: Ja, sådan er det. Pludselig, så vil jeg blive bragt til det næste stadie, af den som har bragt mig så langt."
Denne fortælling fremkommer i forskellige skrifter helt tilbage til 1200-tallet. Bl.a. har en stor esoteriker fra østen skrevet den i en af sine værker. Fortællingen har mange budskaber. Det siges, at den kan fortolkes - esoterisk intuitivt - i overensstemmelse med det bevidsthedsniveau, som den studerende har på det pågældende tidspunkt.

På det mere indlysende niveau har den selvfølgelig, moralsk indhold, nogle af dem vedrører fundamentalt grundlæggende forhold ved vores nuværende moderne civilisation.
De inkluderer :
"At antage at en ting følges af en anden kan være absurd og forhindre yderligere fremskridt", og "blot fordi at én kan udføre en funktion eller har en evne, så betyder det ikke, at vedkommende kan udføre en anden."

 
Copyright © 2001 | M. Nymann - wisdomtheosophy@outlook.dk