Jorden vores lille planet i kosmos
Global Theosophy

Global Theosophy

*******
En sand esoterisk stjerneport og stargate.
En indgangsport til andre verdener af energi, visdom og medfølelse
(Theos-L Forum - det ældste teosofiske forum på Internettet.)Forside
Artikler
Profil
Links

En privat hjemmeside om
Teosofi, esoterisk visdom og
åndelig udvikling...


Nogle få af de personer bag moderne Planetarisk Teosofi, som jeg er tilknyttet.
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
H. P. Blavatsky (1831-91)
Helena P. Blavatsky
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
Mahatma Morya (fødsel-?)
Master Morya
Esoterisk Chela af moderne Planetarisk Teosofi:
D. K. Mavalankar (1857-?)
Damodar K. Mavalankar
Martin Luther King Jr.
(Om undertrykkelse og racisme)
(udgivet af Morten Nymann år 7. oktober, 2001)


Præsten, den kristne baptist Dr. Martin Luther King Jr. er kendt for at være en af de største talere i det 20. århundrede, og måske den største i hele Amerikas nyere historie siden grundlæggelsen af USA i 1776. I 1950'erne og 60'erne var han fortaleren for Borgerrettighedsbevægelsen i USA og han hjalp med at forandre samfundet. Han er bedst kendt for at etablere lige rettigheder for civile Afrikanske Amerikanere. Men hans taler var meget mere bredt rettede end kun at beskæftige sig med de sortes race-problemer, hvilket hans taler der findes på Internettet glimrende viser. Han håbede på at alle folk uanset race og nationalitet ville være brødre og søstre. Et standpunkt, som teosofien også støtter.

Det følgende er skrevet i denne tid, hvor kampen for fred i verden er vigtig. Det historiske forløb i USA er af vigtighed, når vi taler om fred i denne tid. Derfor sendes der i en anden artikel på dette websted nogle citater ud af Martin Luther King Jr. Det er nogle af de citater, som denne historisk vigtige personlighed holdt for at bekæmpe den racisme og andre forhold, som herskede i USA for blot godt 30 år siden. Og det er interessant, at han havde stor succes i sin kamp, selv om denne kamp ikke kan siges at være slut endnu i det mindste ikke for vores klodes vedkommende.
Mit ønske er at resten af verdens undertrykte folk ligeledes må have succes i deres kamp imod racismen og den undertrykkelse, som i denne tid finder sted fra forskellige lande og på forskellige måder. Og at de må vælge en ikke-voldelig metode sådan som Martin Luther King Jr. gjorde.
Det gælder hvad enten racismen eller undertrykkelsen sker via - a) terrorisme med våbenaktioner, b) via våbenaktioner der negligerer andres ideologiske opfattelse eller religiøse tro, c) eller via kulturimperialistisk udbytning, manglende vilje til at dele sin rigdom med andre, d) manglende respekt for andres religion og kulturer, e) og også hvis den sker med den indstilling til nationer, at de skal klare sig selv uden at få hjælp af andre. Og dette gælder ligeledes også andre umoralske metoder. 
Copyright © 2001 | M. Nymann - global-theosophy@stofanet.dk