Jorden vores lille planet i kosmos
Global Theosophy

Global Theosophy

*******
En sand esoterisk stjerneport og stargate.
En indgangsport til andre verdener af energi, visdom og medfølelse
(Theos-L Forum - det ældste teosofiske forum på Internettet.)Forside
Artikler
Profil
Links

En privat hjemmeside om
Teosofi, esoterisk visdom og
åndelig udvikling...


Nogle få af de personer bag moderne Planetarisk Teosofi, som jeg er tilknyttet.
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
H. P. Blavatsky (1831-91)
Helena P. Blavatsky
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
Mahatma Morya (fødsel-?)
Master Morya
Esoterisk Chela af moderne Planetarisk Teosofi:
D. K. Mavalankar (1857-?)
Damodar K. Mavalankar
Nybegyndere - Esoteriske Åndelige Vejledere og efterlignere...
(udgivet af Morten Nymann år 2001)


I åndelige kredse, hvor man beskæftiger sig med åndelig udvikling og lignende, stilles ofte det spørgsmål, om en lærer eller esoterisk åndelig vejleder overhovedet er nødvendig med hensyn til åndelig udvikling.
Er det det kunne jeg spørge? Hvad mener du som læser?

Følgende kunne være én måde at anskue problemet på; Spørger=S og Svarer=SV:

S: Hvordan skulle folk opsøge og finde en Lærer eller Esoterisk Åndelig Vejleder?
SV: Ved, at gøre dem selv brugbare med hensyn til formålet - at blive undervist. Ved at stifte bekendtskab med det materiale og de bøger - som indeholder den grundlæggende Lære, som Læreren stiller til rådighed for dem med henblik på at studere.

S: Men, er det ikke altid hvad folk gør?
SV: Nej, på mange måder - ofte - ikke. De bryder sig ikke om at tænke på, hvorvidt de har gjort sig den umage at absorbere (grundigt og på korrekt vis) den Lære, som den Esoteriske Åndelige Vejleder har stillet til rådighed for dem. De foretrækker i stedet, at lede efter en Lærer, som de sætter al deres lid til, - og som de nærmest forlanger skal give dem det de ønsker at høre - hvilket ikke altid eller ofte ikke - er det de har behov for.
Denne holdning hos nybegyndere på den åndelige vej FORHINDRER dem i at lære, det vil sige, at lære Åndeligt. - Det er sådan, fordi det åndelige VERDENSBILLEDE, som den Åndeligt søgende her har, er baseret på den tåbelige eller uvidende opfattelse, som den selv samme grundlæggende Åndelige Lære er designet til at forhindre.

S: Hvor præcist består det tåbelige eller uvidende i at lede efter en Esoterisk Åndelig Vejleder eller Lærer?
SV: Det ligger i, at tro på at man kan og at man bør blive undervist DIREKTE af en Esoterisk Åndelig Vejleder eller Lærer, UDEN at tage de NØDVENDIGE indledende skridt med hensyn til at kende den Åndelige Vejleders arbejde på det GRUNDLÆGGENDE niveau.


En konklusion: Det kan konkluderes, at det ofte kan være både klogt og godt at sætte sig ind i den grundlæggende åndelige litteratur og generelt det grundlæggende åndelige materiale, som den Åndelige Vejleder stiller til rådighed eller fremlægger omkring.


Esoteriske Åndelige vejledere har også deres problemer. Der findes nemlig visse Esoteriske Åndelige Vejledere og Lærere, som vi kalder "Efterlignere", - fordi de ikke kender den esoteriske lære og udlægger den fejlagtigt kan følgende bemærkninger gives som udtryk - for det de er - synspunkter blandt mange andre synspunkter.


En rigtig indviet esoteriker, som havde visse problemer med ovennævnte kategori, da de misbrugte hans lære, sagde følgende:

I desperation, spurgte jeg en mand og en kvinde, som var frygtelige mht. ovennævnte, at komme og besøge mig, - og jeg fortalte dem at de vildledte folk og skadede dem selv.
Jeg modsatte mig, deres udnyttelse af folk, - deres tilfældige stimlen sammen af studerende, deres 'lære' (en dårlig efterligning af min egen), fordi de ikke forstod noget som helst af den, - og deres brug af forkert materiale og bøger overfor de forkerte mennesker og studerende osv.
De lyttede opmærksomt til alt hvad jeg sagde og så fortsatte de nøjagtig som før med hensyn til at 'Lære' - blot én forskel.
Forskellen er nu, at de påstår at de er blevet personligt instrueret her i af MIG!!

Her kan man passende som en sidebemærkning tilføje, at visse teosoffer, - f.eks. nogle af de som følger medgrundlæggeren H.P. Blavatsky's lære, at de kunne sige det præcis samme i forbindelse med det ovenfor nævnte.
Jeg tænker her på en god del af de mange påståede - Esoteriske Åndelige Vejledere, der i denne tid florerer rundt omkring i det åndelige og især esoteriske og teosofiske landskab. Der findes nemlig i dag rundt om på kloden et utal af såkaldte - kanaler, kanaliseringer, eksaminerede terapeuter, fredags-clairvoyante, Seere, Synske, medlemmer af Den Store Loge eller mellemled imellem denne og så den - såkaldte uvidende hob, - og utallige andre.

Kommentarer er som altid velkomne.

 
Copyright © 2001 | M. Nymann - wisdomtheosophy@outlook.dk