Jorden vores lille planet i kosmos
Global Theosophy

Global Theosophy

*******
En sand esoterisk stjerneport og stargate.
En indgangsport til andre verdener af energi, visdom og medfølelse
(Theos-L Forum - det ældste teosofiske forum på Internettet.)Forside
Artikler
Profil
Links

En privat hjemmeside om
Teosofi, esoterisk visdom og
åndelig udvikling...


Nogle få af de personer bag moderne Planetarisk Teosofi, som jeg er tilknyttet.
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
H. P. Blavatsky (1831-91)
Helena P. Blavatsky
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
Mahatma Morya (fødsel-?)
Master Morya
Esoterisk Chela af moderne Planetarisk Teosofi:
D. K. Mavalankar (1857-?)
Damodar K. Mavalankar
Den fattige skomager
(udgivet af Morten Nymann år 2001)


Abdullah lå og sov i et hjørne af en moské i Mekka, da han blev vækket ved en samtale mellem to engle ovenover hans hoved. De forberedte en liste for den Velsignede og en engel fortalte den anden, at en vis Mahbub fra Sikandar By fortjente at blive placeret højest på listen, endda selv om han ikke havde være på pilgrimsrejse til den Hellige By.

Da han hørte dette, så rejste Abdullah til Sikandar By og fandt ud af at han var en skomager, som reparerede folks sko. Han var underernæret og fattig; for, hans indkomme rakte knapt til at holde ben og krop sammen. Han havde ved store anstrengelser sparet et nogle få kobbermønter i gennem årene; en dag, brugte han hele skatten på at forberede et specielt måltid, som han ville overrække hans gravide kone som en overraskelses-gave.

Da han var på vej hjem med gaven hørte han et råb fra en udhungret tigger, som synes at være i svære kvaler på grund af sult. Mahbub kunne ikke fortsætte længere; han gav krukken, der indeholdt det kostbare dejlige måltid til manden som sad ved hans side, glædende sig over den blomstrende tilfredsstillelse i hans hærgede ansigt.

Handlingen gav ham ærespladsen på den Velsignedes liste, et sted som pilgrimme, som havde være på vej til Mekka havde brugt millioner ad Dinarer i velgørenhed ikke kunne sikre sig. Det viise og kloge ubeskrivelige Guddommelige holder af følelsen bag handlingen, og ikke fanfarer og finurligheder.

 
Copyright © 2001 | M. Nymann - wisdomtheosophy@outlook.dk