Jorden vores lille planet i kosmos
Global Theosophy

Global Theosophy

*******
En sand esoterisk stjerneport og stargate.
En indgangsport til andre verdener af energi, visdom og medfølelse
(Theos-L Forum - det ældste teosofiske forum på Internettet.)Forside
Artikler
Profil
Links

En privat hjemmeside om
Teosofi, esoterisk visdom og
åndelig udvikling...


Nogle få af de personer bag moderne Planetarisk Teosofi, som jeg er tilknyttet.
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
H. P. Blavatsky (1831-91)
Helena P. Blavatsky
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
Mahatma Morya (fødsel-?)
Master Morya
Esoterisk Chela af moderne Planetarisk Teosofi:
D. K. Mavalankar (1857-?)
Damodar K. Mavalankar
Vognen og Vognstyreren
(udgivet af Morten Nymann år 2001)


Man kan sige at der er 3 videnskaber mht. studiet af mennesket. Selvfølgelig kan man også angive et andet antal - f.eks. 7. Men, her er der altså tale om 3. Tallet 3 er et grundlæggende tal i vores verdens univers.

Den første er Videnskaben om Almindelig Kundskab. Den anden er Videnskaben om Ualmindelige Indre Tilstande, ofte ekstase og den slags. Den tredje er, som er den vigtige, er Videnskaben om Sand Indre Virkelighed; og vedrører hvad som ligger ovenover de to første.

Kun den Sande Indre Kundskab bringer viden med sig om Videnskaben om Sand Indre Virkelighed. De andre to er refleksioner af på deres egen måde af den tredje. De er nærmest ubrugelige uden den.

Forstil dig en Vognstyrer. Han sidder i et Fartøj eller en Vogn som drives af en hest, der er under vognstyrerens ledelse. Intellektet er 'Vognen', den ydre form hvori vi fastlægger, - hvor vi tror vi er, - og hvad vi bør gøre. Vognen gør Vognstyreren og hesten i stand til at fungere. Det kaldes den ydre form eller sammenhæng.

Hesten, som er den motiverende drivkraft, er energien, som kaldes 'en følelsesmæssig tilstand' eller anden kraft. Den er nødvendig for at give Vognen fremdrift. Vognstyreren er den, som er i stand til at opfatte på en måde, som ligger ovenover de andre. Dvs. formålet og mulighederne i situationen, og hvem som gør det muligt at få Vognen til at bevæge sig hen til og opnå sit mål.

Det er sandt, at hvis den ene af de tre arbejder alene, så vil den kunne udføre visse aktiviteter. Men Vognens kombinerede aktivitet , som vi kalder bevægelse vil ikke kunne finde sted, hvis ikke alle tre var forbundet på den Rette Måde.

Kun Mennesket, det Sande Selv eller Jeg ved hvordan de 3 forhold hænger sammen, og deres behov for hinanden.

Hos esoterikere er det Store Værk også Videnskaben om at kombinere disse tre forhold. For mange mennesker, en upassende hest, en for let eller for tung Vogn - og resultatet vil ikke indtræffe.
Denne fortælling kan relateres til Tarotkortet Vognen. Den kan også relateres til det spændende indiske skrift kaldet Bhagavad Gita, - hvor Vognstyreren Krishna (Avataren - Messiasskikkelsen) driver hestene frem i en vogn. Ombord i Vognen har han så krigeren - den åndelige kriger Arjuna.

 
Copyright © 2001 | M. Nymann - global-theosophy@stofanet.dk