Jorden vores lille planet i kosmos
Global Theosophy

Global Theosophy

*******
En sand esoterisk stjerneport og stargate.
En indgangsport til andre verdener af energi, visdom og medfølelse
(Theos-L Forum - det ældste teosofiske forum på Internettet.)Forside
Artikler
Profil
Links

En privat hjemmeside om
Teosofi, esoterisk visdom og
åndelig udvikling...


Nogle få af de personer bag moderne Planetarisk Teosofi, som jeg er tilknyttet.
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
H. P. Blavatsky (1831-91)
Helena P. Blavatsky
Medgrundlægger af moderne Planetarisk Teosofi:
Mahatma Morya (fødsel-?)
Master Morya
Esoterisk Chela af moderne Planetarisk Teosofi:
D. K. Mavalankar (1857-?)
Damodar K. Mavalankar
DEN HEMMELIGE LÆRE af H. P. Blavatsky
Gratis Internet-version af 1. udgaven fra år 1888 uden de mange senere rettelser.
(Den originale første udgave i de oprindelige to bind på dansk for første gang af Morten Nymann, juni 2016.)


Her er så for første gang på dansk Den Hemmelige Lære (THE SECRET DOCTRINE) af H. P. Blavatsky, oversat fra den originale 1. udgave fra 1888 uden de mange senere rettelser. Versionen er altså oversat fra forfatterens helt egne ord og helt egne version til dansk. (Den tidligere danske udgave fra år 1970, baseret på 5. udgaven fra Adyar i fire bind, og med de mange rettelser, har været udgået fra boghandlen i en god del år nu.) Værket udgives 125 år efter H. P. Blavatsky's død. Vi taler uden tøven om en af de absolutte hovedværker i nyere tid indenfor det som kaldes hermetisk lære, okkult lære, esoterisk lære, teosofisk lære, og New Age og nyreligiøsitet generelt m.m. Meget få mennesker kan læse værket uden brug af ordbøger eller dictionaries. Det er det godt at være klar over. Værket kan bestemt ikke siges at være for nybegyndere indenfor det åndelige. Værkets værdi er stadig stor selv om det nu er lidt over 100 år gammelt.

Værket fremlægges med et oversætter forord i Bind 1. Og oversættelsen er med de originale diagrammer og tabeller på dansk. Den er desuden med bibeholdelse af de anvendte specielle symboler og figurer. Og bogen er med bibeholdelse af selve sidetallene og fodnoterne i forhold til originalen, så bogens hensigt og ide med sideskift er bibeholdt og flere andre forhold.

Jeg har valgt at lægge den ud på Internettet helt frit gratis. En årsag er, at nutidens tendens synes at foretrække Internettet. En anden er, at så skal ingen betale unødige penge for værket, da værket allerede foreligger i original-sproget på Engelsk frit tilgængeligt på Internettet. En tredie årsag er, at min oversættelse vil kunne forbedres løbende efterhånden som indput til korrigering af mulige fejl i oversættelsen fremkommer. For som H. P. Blavatsky sagde i bogen Den Hemmelige Lære: "For at et stort værk eller endda et mindre værk om sådanne uforståelige emner skulle være fuldkommen frit for fejl og bommerter, så er det nødt til at blive skrevet fra dens første til dens sidste side af en stor adept, hvis ikke af en Avatar." (Bind 2, side 640). Sådanne indput modtages hjerteligt gerne på min email nederst på denne side. En fjerde årsag er at uselviskhed og tolerance synes at være mangelvarer i denne tid på vores klode. Jeg vil der ud over henvise til mit oversætter forord for nærmere information. Ellers kan jeg altid kontaktes på min email nederst på siden. Positiv og negativ feedback og kommentarer modtages hjertelig gerne, hvis de søges afgivet i en saglig tone.

Jeg håber at mindst en af jer kan bruge værket til noget godt og konstruktivt.

Dansk udgave: DEN HEMMELIGE LÆRE af H. P. Blavatsky (gratis Internet-version) (Bind 1, PDF ca. 10 mb)

Dansk udgave: DEN HEMMELIGE LÆRE af H. P. Blavatsky (gratis Internet-version) (Bind 2, PDF ca. 40 mb)

Sidste version 25-07-2016. (Få ændringer, ISBN numre tilføjet for Internet-versionen, samt Bind 1, fysisk side 3 tilføjet, og rettelser af et par ord.)


TILFØJELSE: INTERNET LINKS til REFERENCERNE i DEN HEMMELIGE LÆRE - af H. P. Blavatsky
(Links til de fleste værker og skrifter som er frit tilgængelige på Internettet. For den seriøse studerende af Blavatsky's bog, i 4 mb PDF. Indsat d. 3. Juli. 2016)H. P. Blavatsky


Her er hun så H. P. Blavatsky på billedet. Billedet er taget i London på tiden for hendes udgivelse af The Voice of Silence. En anden af hendes dybdegående bøger. H. P. Blavatsky (1831-1891): Hvem var hun? Historisk materiale angiver at hun var en synsk personlighed og clairvoyant fra barnsben. Hun var uden tvivl et usædvanligt menneske som satte sit præg på mange af hendes samtids største personligheder og også i årtier frem i tiden efter at hendes fysiske legeme var dødt. Hun var et såkaldt sproggeni og kunne mange sprog. Mindst en 10-15 stykker kan verificeres. Og efter hendes eget udsagn over 40 sprog i alt flydende. Hun var uden tvivl velbevandret i hendes samtids aller-nyeste videnskabelige opdagelser både indenfor så vidtspændende områder som fysikken, biologi, astronomi, arkæologi, indologi, historie, verdensreligionerne, fortidige religioner, alverdens mytologier, både fra Østen, Vesten, Mellemøsten, og i Nord og Syd. Uden tøven et specielt og kontroversielt menneske som satte et ret stort fodaftryk i verdenshistorien indenfor det religiøse, det hermetiske, og også det videnskabelige, og med hensyn til menneskets etiske plads i verdenshistorien og livet.

(Den som de kalder Mester K.H. angives at have omtalt H. P. Blavataky's store evner og Den Hemmelige Lære i et såkaldt Mester-brev til H. S. Olcott, formanden for Theosophical Society, Adyar. Her siger Mester K.H. til Olcott, i August 1888, kort før værkets udgivelse, at han selv personligt bakker op om bogen Den Hemmelige Lære og har givet forslag til bogens indhold. Brevet kaldes også populært for Shannon-brevet. Se det her på hjemmesiden i pdf oversat til dansk: Shannon-brevet til Olcott fra Mester K.H.)

HP Blavatsky in London, 1889
 
Copyright © 2001 | M. Nymann - wisdomtheosophy@outlook.dk